Politie zoekt vier verdachten van twee overvallen op Thurn & Taxis

SD
© BRUZZ
14/05/2024

De federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor vier personen die in februari en maart twee gewapende overvallen hebben gepleegd op dezelfde computerwinkel, Lab9, op de site van Thurn & Taxis in de Picardstraat.

Op donderdag 29 februari, iets na 10.30 uur, kwamen vier personen te voet aan op de site van Thurn & Taxis in Brussel, aldus de federale politie. Ze kwamen de winkel binnen terwijl ze met hun wapens zwaaiden en de twee werknemers bedreigden.

Na het doorzoeken van de winkel en de bijgebouwen, vertrokken ze met de buit bestaande uit mobiele telefoons en andere elektronische apparaten. Vijf dagen later, op dinsdag 5 maart, ook rond 10.30 uur, keerden dezelfde personen terug naar dezelfde winkel en gingen ze op gelijkaardige manier te werk, aldus nog de politie.

De overvallers toonden opnieuw vuurwapens en bedreigden de medewerkers in de winkel. Ze namen volgens de politie de tijd om opnieuw de ruimtes te doorzoeken en verschillende voorwerpen te stelen voordat ze te voet wegvluchtten en in een witte Kia Pro Ceed stapten met nummerplaat 2-CQE-808. De nummerplaat blijkt gestolen uit Sint-Jans-Molenbeek.

De politie heeft daarop een video en verschillende foto's van de daders verspreid. Wie hen herkent of meer informatie heeft, kan contact opnemen met de onderzoekers via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800 30 300.

Bekijk hier de foto's van de verdachten:

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni