| De bestuurder werd opgepakt in Kuregem (Anderlecht), in de buurt van de slachthuizen.

Politieman meegesleurd door vluchtende bestuurder in Anderlecht

© Chris Verhaeghe
16/05/2024

In Anderlecht is een politieman gewond geraakt toen hij enkele meters werd meegesleurd na een verkeerscontrole. De voortvluchtige kon na een korte achtervolging worden opgepakt.

Een patrouille van de Brusselse politie merkte dinsdagavond een wagen op waarvan de nummerplaat niet overeenkwam met het ingeschreven voertuig. Eén van de inspecteurs stapte naar de bestuurder, die stilstond voor een rood verkeerslicht, om hem te controleren.

“Die sloeg evenwel op de vlucht en de inspecteur werd enkele meters met het voertuig meegesleurd”, klinkt het bij het Brusselse parket. “Zijn collega in het dienstvoertuig zette daarop de achtervolging in. Na een korte, maar wilde inhaalrace kwam de verdachte tot stilstand in de omgeving van de slachthuizen in Anderlecht. Daar werd hij uiteindelijk overmeesterd door de patrouille.”

De verdachte is gekend bij de politie voor verschillende verkeersinbreuken en heeft geen wettig verblijf in België. Hij werd na verhoor ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, dat besliste om hem te dagvaarden via de snelrechtprocedure. De man zal zich volgende maand voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

De politie-inspecteur die werd meegesleurd raakte lichtgewond bij het voorval en is vier dagen arbeidsongeschikt.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , geweld tegen de politie , verkeerscontroles , Vluchtmisdrijf , slachthuizen anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni