Politiezone Brussel-West neemt ruim 6 kilo xtc in beslag

© BRUZZ
26/01/2024

In Molenbeek heeft de politie vorige week een bestuurder betrapt met zes xtc-pillen op zak. Nadien trof de politie bij een huiszoeking meer dan zes kilo xtc-pillen aan en meer dan 11.000 euro. De verdachte werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Vorige week dinsdag merkte een patrouille een Volkswagen Caddy op in de Nicolas Doyenstraat vlakbij metrohalte Weststation. De bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij verschillende verkeersovertredingen had begaan. Zo was hij onder meer aan het bellen achter het stuur.

Tijdens de controle van de bestuurder en het voertuig bleek dat de betrokken twee gsm's en een som geld van 1.551 euro op bijhad. Naast het voertuig lag een zakje met zes xtc-pillen en in de koffer vond de politie ook nog 7.500 Lyrica-capsules gevonden, een medicijn dat enkel op voorschrift verkrijgbaar is, maar steeds vaker misbruikt wordt als drug.

Daarop vond een huiszoeking plaats in de woning van de man in Dilbeek. Daar vond de politie een vacuümmachine en in totaal meer dan zes kilogram aan xtc-pillen. Daarnaast lag er 11.250 euro cash in de woning. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en is voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft de man onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni