DVLKO

Twee verdachten in de cel na steekpartij nabij Flageyplein

© Belga
27/05/2024

De Brusselse politie heeft twee verdachten kunnen oppakken voor een steekpartij die in de nacht van 17 op 18 mei plaatsvond in de Belvédèrestaat in Elsene. Dat meldt Sudinfo en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De twee zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging tot doodslag en verboden wapenbezit.

De steekpartij vond die vrijdagnacht omstreeks 03.30 uur plaats, ter hoogte van de Belvédèrestraat 10 in Elsene. Ter plaatse troffen de opgeroepen politiepatrouilles twee personen aan die gewond waren door messteken.

Eén slachtoffer had messteken in de borstkas, billen en benen, het andere slachtoffer was aan de arm en dij geraakt. De twee slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeerden niet in levensgevaar.

Bloedsporen

Uit de eerste verhoren bleek dat drie personen de vlucht hadden genomen voor aankomst van de politie. Volgens Sudinfo wezen getuigen ook een kraakpand in Etterbeek aan als de plaats waar de verdachten heen waren gevlucht.

De politie viel het pand binnen en trof er drie personen aan, van wie er twee bloedsporen op hun kleren hadden. Die twee werden volgens Sudinfo onder aanhoudingsbevel geplaatst, terwijl de derde opgepakte persoon werd vrijgelaten.

"Het parket kan bevestigen dat twee personen in verdenking werden gesteld van poging tot doodslag en verboden wapenbezit, en onder aanhoudingsbevel werden geplaatst", klinkt het nog bij het parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni