| Bij de schietpartij raakten twee personen gewond.

Twee verdachten opgepakt in onderzoek naar schietpartij Schaarbeek

© Chris Verhaeghe
14/03/2024

In het onderzoek naar een schietpartij in Schaarbeek vorige maand zijn twee verdachten opgepakt, dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om de vermoedelijke schutter en een kompaan.

Bij de schietpartij op 24 februari aan het Lehonplein raakten twee mensen gewond. Speurders van de recherche van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node), die de zaak onderzoeken, voerden dinsdag drie huiszoekingen in Schaarbeek, Evere en Machelen uit. Daarbij werden twee verdachten opgepakt.

"Het gaat om een 32-jarige en een 19-jarige man”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. "Van de ene wordt vermoed dat hij de schutter is en van de andere wordt vermoed dat hij een medeplichtige is.”

Bij de gerechtelijke actie nam de politie een wagen in beslag, die gebruikt zou zijn bij de schietpartij. De twee verdachten werden na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van poging tot moord.

"Ondertussen wordt het onderzoek voortgezet. In het belang daarvan, zal het parket hierover niet verder communiceren”, aldus Vanoverschelde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni