| Opnieuw schietpartij in Schaarbeek: zeker twee gewonden, één in levensgevaar

Opnieuw schietpartij in Schaarbeek: twee gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis

25/02/2024
Updated: 25/02/2024 13.01u

Toen de politie vannacht even na 00.30 uur op het Lehonplein arriveerde, ontdekten de ordediensten een man op de grond met schotwonden. Een andere man werd in een nabijgelegen straat gevonden. Opnieuw wordt Brussel opgeschrikt door een schietincident.

Het nieuws wordt bevestigd door de lokale politiezone Brussel Noord (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node) aan BRUZZ en andere media.

"Rond 00.30 uur werd de politie opgeroepen voor schoten op het Lehonplein", klinkt het in een formele medeling.

Ter plaatse troffen de hulpdiensten een man op de grond aan met een schotwond op het plein. Die bevond zich in kritieke toestand, aldus het parket later op de dag, en werd daarom afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet langer in levensgevaar.

Een tweede slachtoffer werd enkele honderd meters verder gevonden, in de De Potterstraat, tevens geraakt door een vuurwapen. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

"Uit eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat deze schietpartij niets te maken zou hebben met de schietpartijen van de voorbije dagen in Brussel, maar enkel verder onderzoek kan dit met zekerheid uitsluiten”, aldus Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. “Er werd alvast een ballistisch deskundige aangesteld om de schietpartij te onderzoeken.”

Volgens het parket is het nog niet duidelijk wat er zich precies afspeelde zaterdagavond aan het Lehonplein. "Het onderzoek is nu volop lopende en in het belang daarvan zal het parket geen verdere informatie meer geven”, klinkt het.

Vorige week in de Helmetwijk werden ook al schoten gelost. Daarbij raakte één persoon gewond. Het is voorlopig niet duidelijk of de incidenten met elkaar in verbinding staan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni