De hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Gewonde bij schietpartij in Schaarbeek: 'Parket onderzoekt link met andere incidenten'

BVR
© Belga
18/02/2024

In de Helmetwijk in Schaarbeek zijn tijdens de nacht van zaterdag op zondag schoten gelost. Daarbij is één persoon gewond geraakt, zo meldt het Brusselse parket. Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de andere schietpartijen die de voorbije week plaatsvonden in Brussel.

"Gisteren rond 23.00 uur werden de politiediensten van zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) opgeroepen voor geweerschoten te Schaarbeek, in de Dokter Elie Lambottestraat", zegt parketwoordvoerder Stefan Vandevelde.

"Ter plaatse troffen de hulpdiensten een slachtoffer aan dat gewond was ter hoogte van zijn rechterbeen. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar."

Het parket heeft de eerste onderzoeksopdrachten bevolen, waaronder de tussenkomst van het labo van de federale gerechtelijk politie. Ook werden een wetsdokter en een wapendeskundige aangesteld.

"Op dit moment is het niet duidelijk of deze feiten gelinkt kunnen worden of verband houden met de schietpartijen in Brussel van de afgelopen dagen", gaat de parketwoordvoerder verder. "Het onderzoek zal dit moeten uitwijzen. In het belang van het onderzoek zal het parket van Brussel geen verdere commentaar geven in deze zaak."

“Ik hoorde enkele knallen, en door het raam van mijn huis zag ik twee jongens. Eentje was verwond aan het been,” vertelt een ooggetuige aan BRUZZ.

“Het leek alsof ze aan het zoeken waren naar iets onder de geparkeerde auto’s in de straat.”

Volgens de getuige klopte een van de betrokken jongens aan bij enkele huizen om binnen te kunnen schuilen. "Maar niemand deed open uit schrik.”

“Het is een zeer rustige buurt, dit hebben we hier nog nooit meegemaakt,” zegt de vrouw die anoniem wenst te blijven uit angst voor represailles.

De voorbije dagen vonden in verschillende wijken van de hoofdstad al verschillende schietpartijen plaats, waaronder gisteren nog, in Anderlecht.

b223a5fd-elielambottestraatenlindestraat.jpeg

De schietpartij vond plaats in de Dokter Elie Lambottestraat, vlakbij de Lindestraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Veiligheid , schietpartij , drugsgeweld

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni