Opnieuw schietpartij, deze keer in Anderlecht: 'Geen gewonden'

Emmanuel Vanbrussel
© Belga
17/02/2024
Updated: 17/02/2024 12.11u

In de Doverstraat in Anderlecht heeft afgelopen nacht een schietpartij plaatsgevonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid. Bij het incident vielen geen gewonden. Of er een link is met de schietpartijen eerder deze week, is nog niet duidelijk.

De schietpartij vond omstreeks 02.00 uur plaats, toen verschillende mensen het om een nog onduidelijke reden het met elkaar aan de stok kregen. Bij die ruzie werden uiteindelijk verschillende schoten gelost.

Volgens de politie vielen daarbij geen gewonden, en werden er voorlopig ook geen verdachten opgepakt. Het onderzoek naar de juiste omstandigheden van de schietpartij loopt nog.

'Rustige buurt'

Buurtbewoners reageren niet verrast of halen de schouders op. De opstootjes zouden dagelijkse kost zijn, ook gaan er wel eens voetzoekers af aan het nabijgelegen Verzetsplein.

"Elke avond zijn er jongeren die ruzie zoeken. Ik heb goed geslapen. Ik ben er gewoon aan geraakt", zegt een winkeluitbater. Volgens de plaatselijke bakker is het een rustige buurt. "Wij werken en slapen, en hebben niets gezien of gehoord", klinkt het elders.

d40b1841-doverstraat.jpg

De Doverstraat in Anderlecht - foto Dieter Nijs

Steeds langere reeks

De nieuwe schietpartij volgt op de reeks incidenten van afgelopen week. In het Dudenpark in Vorst is donderdagavond een jongeman ernstig gewond geraakt bij een schietpartij en woensdagochtend werd vlakbij de Hallepoort een jongeman doodgeschoten in drugsgerelateerd geweld, na enkele eerdere schietpartijen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni