Bloemen in de Steylsstraat in Laken, de plek waar Gaël zaterdagnacht 23 maart 2024 werd doodgeschoten.

| Bloemen in de Steylsstraat in Laken, de plek waar Gaël zaterdagnacht 23 maart 2024 werd doodgeschoten.

Verdachte dodelijke schietpartij Laken blijft in voorlopige hechtenis

© Belga
29/03/2024

De 26-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij in Laken, afgelopen zaterdagnacht, blijft nog minstens een maand in voorlopige hechtenis. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist.

Bij de schietpartij kwam een 29-jarige man uit Denderleeuw om het leven. Volgens het parket was de schietpartij waarschijnlijk het werk van verschillende daders. Die andere daders worden nog opgespoord.

De schietpartij vond zaterdagnacht omstreeks 23.50 uur plaats in de Steylsstraat in Laken. Ter plaatse trof de politie de 29-jarige Gael M. aan die zwaargewond en buiten bewustzijn was. Het slachtoffer overleed om 0.20 uur nadat de eerste hulpverleners nog tevergeefs geprobeerd hadden hem te reanimeren.

Geen onbekende voor het gerecht

Het Brusselse parket opende meteen een gerechtelijk onderzoek voor doodslag. In dat onderzoek kon al snel een eerste verdachte gearresteerd worden. Die 26-jarige man werd in verdenking gesteld voor feiten van doodslag en van het dragen van een vergunningsplichtig wapen, zonder voorafgaande vergunning, en werd onder aanhoudingsbevel geplaatst. De Brusselse raadkamer heeft die voorlopige hechtenis vrijdag met een maand verlengd.

Het slachtoffer was geen onbekende voor het gerecht. Gael M. was al meermaals veroordeeld, onder meer voor een gewelddadige diefstal van een horloge, drugsfeiten en factuurfraude. De man zou ook een huurachterstand van 6.000 euro hebben gehad. Volgens zijn familie, die door verschillende media geciteerd werd, zou de man gedood zijn voor een geschil over 1.000 euro. Wat het motief voor de schietpartij was, is evenwel nog niet duidelijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni