Verdachte opgepakt voor dodelijke schietpartij in Laken

© Chris Verhaeghe
25/03/2024
Updated: 25/03/2024 15.32u

Er is een verdachte opgepakt voor de dodelijke schietpartij van afgelopen weekend in Laken. Dat meldt het Brusselse parket.

"Het parket van Brussel kan bevestigen dat er een verdachte werd aangehouden in het kader van de feiten die in Laken gepleegd werden”, zegt woordvoerder Martin François.

"Het gaat om een 26-jarige man. De betrokkene werd in verdenking gesteld voor feiten van doodslag en van het dragen van een vergunningsplichtig wapen, zonder voorafgaande vergunning. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Uit de eerste elementen van het onderzoek zou blijken dat de feiten door meerdere daders werden gepleegd. Het onderzoek om de andere daders van die feiten te kunnen identificeren is nog aan de gang. In het belang daarvan zal het parket van Brussel geen verdere commentaar geven.”

Twee schietpartijen op een nacht

De politie kreeg op de nacht van zaterdag op zondag rond 23.50 uur een oproep voor vuurschoten in de Steylsstraat in Laken. Ter plaatse werd een zwaargewonde man aangetroffen. Hij was bewusteloos en bleek geraakt door meerdere kogels.

De agenten probeerden het 29-jarige slachtoffer nog te reanimeren. Maar rond 00.20 uur overleed de man ter plekke.

Het slachtoffer was geen onbekende voor het gerecht. Gael M. was al meermaals veroordeeld, onder meer voor een gewelddadige diefstal van een Rolex-horloge, drugsfeiten en factuurfraude. De man zou ook een huurachterstand van 6.000 euro hebben gehad, en volgens zijn familie, die door verschillende media geciteerd werd, zou de man gedood zijn voor een geschil over 1.000 euro. Wat het motief voor de schietpartij was, is evenwel nog niet duidelijk.

In Sint-Joost-ten-Node raakte dezelfde nacht een 28-jarige man levensgevaarlijk gewond bij een andere schietpartij. Het slachtoffer is nog steeds kritiek.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni