| Twee uur na de eerste brandstichting was er een gelijkaardig incident bij het Tritomas-commissariaat.

Verdachte vrijgelaten na aanval met molotovcocktail op politie

© Chris Verhaeghe
15/01/2024

De verdachte die vrijdagnacht werd opgepakt nadat er een molotovcocktail naar een politievoertuig was gegooid in Watermaal-Bosvoorde is vrijgelaten. Dat is vernomen bij het Brussels parket.

Kort voor middernacht gooide een onbekende een molotovcocktail naar een politievoertuig dat geparkeerd stond op de openbare weg aan de Nimfenlaan in Watermaal-Bosvoorde. "De molotovcocktail raakte de politiewagen niet, maar door de explosie vloog een ander voertuig in brand," zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brussels parket. "Twee agenten die vlakbij het politievoertuig stonden, konden het vuur blussen met een brandblusser. Ze raakten lichtgewond door de explosie en kampen met oorsuizen."

Onvoldoende aanwijzingen

Kort na de feiten kon een verdachte worden gearresteerd, maar de man werd intussen vrijgelaten. "De magistraat van wacht besloot de verdachte na verhoor vrij te laten, omdat er op dat moment niet genoeg aanwijzingen waren," zegt Vanoverschelde. "Het onderzoek loopt ondertussen nog volop voort."

Twee uur na de brandstichting was er een gelijkaardig incident bij het Tritomas-commissariaat. Daar werd een molotovcocktail naar het raam gegooid. "Het projectiel versplinterde op de grond naast een geparkeerd politievoertuig," aldus de parketwoordvoerster. "De voorkant van het gebouw en een politievoertuig raakten beschadigd. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor. Bij dit incident geraakte niemand gewond. Ook hier is het onderzoek volop lopende om de juiste omstandigheden te achterhalen en om de daders op te sporen. Er wordt nog onderzocht of beide incidenten aan elkaar gelinkt kunnen worden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni