Twee inspecteurs in burger werden in metrostation IJzer aangesproken door een persoon die hen drugs te koop aanbood.

Verschillende verdachten van drugshandel opgepakt in IJzerwijk

© Belga
30/01/2024

De voorbije dagen zijn in de IJzerwijk in Brussel verschillende verdachten van drugshandel opgepakt. Een van hen werd onder aanhoudingsbevel geplaatst, een persoon werd meteen gedagvaard en drie anderen werden vrijgelaten na verhoor. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

"Afgelopen vrijdag, 26 januari, werden twee inspecteurs in burger in het metrostation IJzer aangesproken door een persoon die hen spontaan drugs te koop aanbood," meldt het parket.

"De inspecteurs gingen meteen over tot een controle van de verdachte. Hij was bekend bij onze diensten voor meerdere feiten, waaronder drie feiten van drugsverkoop. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket en na verhoor vrijgelaten."

Diezelfde avond waren dezelfde inspecteurs in hetzelfde metrostation getuige van een vermoedelijke drugsverkoop tussen twee personen. De inspecteurs herkenden de vermoedelijke verkoper, die enkele dagen eerder in het station al voor gelijkaardige feiten was opgepakt.

"De vermoedelijke koper bevestigde spontaan dat hij een zakje cocaïne had gekocht van de andere persoon", aldus het parket. "Die bleek in het bezit van 232,10 euro cash en werd ter beschikking gesteld van het parket. Hij werd via de snelrechtprocedure gedagvaard."

Heroïneverkoop

De volgende dag, op 27 januari, vermoedden andere inspecteurs dat er heroïne verkocht werd in een gebouw in de Van Gaverstraat. Bij een observatie zagen de speurders hoe een man zich naar buiten haastte en ze besloten hem te controleren. Hij bleek in het bezit te zijn van heroïne.

Daarop volgde een huiszoeking in de woning van de verdachte, waar 6.561 euro werd gevonden, alsook materiaal om drugs te vervaardigen, vijf gsm's, 275 gram heroïne, een blok heroïne en 67 bolletjes die klaar waren voor de verkoop. In totaal werden drie personen opgepakt en in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter. Een van hen werd onder aanhoudingsbevel geplaatst, de andere twee werden vrijgelaten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni