| De Israëlische ambassade op de Vanderlindenstraat in Ukkel.

Vijfde persoon aangeklaagd voor aanslag op Israëlische ambassade in Brussel

© belga
02/03/2024

Een vijfde persoon is in Frankrijk aangeklaagd voor het beramen van een aanslag op de Israëlische ambassade in België vorig jaar. Dat vernam AFP van gerechtelijke bronnen en mensen dicht bij de zaak. Het gaat om de oudere zus van een tiener die eerder in dezelfde zaak werd aangeklaagd.

Het onderzoek begon in juni 2023, na de ontdekking van gesprekken tussen verschillende tieners, onder wie een 15-jarige uit het departement Indre-et-Loire, die werd gezien als de leider. Er werd gesproken over een "gewelddadige actie" tegen de Israëlische ambassade in Brussel.

Het plan was om eerst de politieagenten neer te schieten die buiten het gebouw in Ukkel gestationeerd waren en dan met een busje "vol met explosieven" het gebouw te treffen. Daarna zouden ze de overlevende burgers executeren, meldde Le Parisien in oktober van vorig jaar.

De 20-jarige vrouw werd op maandag gearresteerd in Indre-et-Loire en vrijdag onder meer aangeklaagd voor terroristische bendevorming. Ze zou niet het meesterbrein zijn achter de geplande aanslag, maar zou wel het recept hebben geleverd voor de fabricage van de explosieven, en hebben bijgedragen aan de radicalisering van haar broer, aldus een politiebron.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni