| De politie heeft in Brussel een verdachte opgepakt van een schietpartij in Albanië (archiefbeeld).

Voortvluchtige Albanees opgepakt in Brussel

© BRUZZ - Chris Verhaeghe
31/01/2024

In Brussel is deze week een voortvluchtige opgepakt die er van verdacht wordt het vuur te hebben geopend op enkele politiemensen in Albanië. De man was sinds de feiten internationaal geseind, maar kon worden opgepakt dankzij het Fugitive Active Search Team van de federale politie.

Diego Haxhiraj werd afgelopen maandag gelokaliseerd in Brussel, waarna hij in de Kruidtuinlaan kon worden opgepakt. Bij zijn arrestatie bleek de Albanees in het bezit te zijn van een mes, waarna hij een valse identiteit opgaf.

Volgens de federale politie was de man betrokken bij een schietpartij in het Albanese Vlora op 2 september 2022. “De getroffen politieambtenaren overleefden de aanslag, maar van de verdachte ontbrak elk spoor”, klinkt het. “Sindsdien stond hij internationaal geseind.”

De man werd na zijn arrestatie ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, dat hem zal laten voorleiden bij de onderzoeksrechter met het oog op zijn aanhouding. Intussen is het wachten op de vraag van de Albanese autoriteiten om Haxhiraj uit te leveren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni