Kerststal is terug compleet: reservekindje Jezus ligt in zijn kribbe

© BRUZZ
Updated: 29-12-2017 - 18:09

De Kerststal op Brusselse Grote Markt is weer compleet. "Baby Jezus ligt terug in zijn kribbe", meldt burgemeester Philippe Close (PS). Deze ochtend was er ophef: kindje Jezus was verdwenen uit de kerststal. Ook uit de stal aan Sint-Katelijne zou kindje Jezus weggehaald zijn.

Deze vrijdagochtend werd duidelijk dat het kindje Jezus is ontvreemd. Wellicht zijn er vandalen in het spel. Ze namen het kindje nog voor onbekende redenen mee. Volgens een voorbijganger was het woensdagavond al verdwenen.

Het standbeeld is uit de stal geplukt via een simpel gat in de omheining. De politie en de verantwoordelijke van Winterpret, die ook verantwoordelijk is voor de stal, zijn op de hoogte. Er wordt proces-verbaal gemaakt.

Reserve

Waar het beeldje van Jezus zich op dit moment bevindt, is nog onduidelijk. Het kabinet van cultuurschepen Karine Lalieux (PS) is ook op de hoogte, maar suste in de loop van de dag. "Geen nood, de reserve is op komst," klinkt het.

Deze vrijdagavond meldt burgemeester Philippe Close (PS) via Twitter dat het reservekindje Jezus in de kribbe ligt. Een stadsmedewerker die aan de sleutel kon van het depot waar het reservebeeldje lag, moest uit vakantie terugkeren, vernam onze redactie. De kerststal is dus opnieuw compleet. Al blijft de mysterieuze verdwijning onopgehelderd.

De vorige keer dat Jezus uit zijn kribbe werd ontvreemd, dateert van 2014. Toen verkleedden anarchistische activisten zich als agenten en namen ze het beeldje mee uit protest tegen het beleid van de regering-Michel.

Sint-Katelijne

Een voorbijganger meldt dat ook het kindje Jezus van de kerststal aan de Sint-Katelijnekerk verdwenen zou zijn. Het is nog niet duidelijk wat er aan de hand is.

Bekijk hier de tv-reportage:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?