KMI waarschuwt voor onweer, noodnummer 1722 geactiveerd

Zondagavond tot maandagmiddag geldt code geel in Brussel. Het KMI waarschuwt voor onweer. Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende interventies.

In Brussel geldt code geel van zondagavond tot maandagmiddag om 14 uur. Het KMI waarschuwt voor onweersbuien, die gepaard kunnen gaan met stevige rukwinden van 55 tot 70 kilometer per uur. De zwaarste buien worden in het zuiden van het land verwacht, maar ook elders is er kans op onweer.

Binnenlandse Zaken heeft daarom het nummer 1722 geactiveerd. Dat nummer is er om de echte noodnummers - 101 voor de politie en 112 voor de brandweer en ambulance - vrij te houden. Wanneer er geen sprake is van een levensbedreigende of potentieel levensbedreigende situatie, vraagt Binnenlandse Zaken dat men naar 1722 belt.

"Bel dus enkel naar het noodnummer 112 wanneer je dringend medische hulp of dringende brandweerhulp nodig hebt", klinkt het.

Maandag blijft het zwaarbewolkt, dinsdag wordt droger en rustiger weer verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?