Kuifje-vliegtuig 'Rackham' vijf jaar langer in de lucht bij Brussels Airlines

© KHBRUZZ

Brussels Airlines houdt het vliegtuig dat beschilderd is in het thema Kuifje tot 2026 in de vloot. De luchtvaartmaatschappij bereikte daarover een akkoord met rechtenhouder Moulinsart. De Airbus A320 met de naam 'Rackham' is aan de buitenzijde beschilderd met de haai-onderzeeër uit het stripalbum "Scharlaken Rackham's schat".

"Omdat het vliegtuig, opgedragen aan Kuifje, de deadline voor herschildering bereikt had, zijn Moulinsart en Brussels Airlines overeengekomen hun samenwerking te verlengen en de beschildering van het vliegtuig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen, wat betekent dat Rackham nog ten minste 5 jaar in de vloot van de luchtvaartmaatschappij zal blijven", klinkt het in een persbericht.

De buitenkant blijft bijna identiek aan de huidige beschildering, de binnenkant zal een upgrade krijgen, "met nog meer illustraties van de hand van Hergé".

Brussels Airlines heeft momenteel vijf zogenaamde "Belgian Icons" in de lucht. Er zijn ook toestellen gewijd aan de Rode Duivels ('Trident'), Tomorrowland ('Amare'), De Smurfen ('Aerosmurf') en Pieter Bruegel de Oude ('Bruegel'). Het Magritte-vliegtuig is dit jaar uit de vloot verdwenen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?