Leerkracht uit Laken verkozen tot boekenmeester van het jaar

Christophe_De_Turck_boekenmeester_CUltuurkuur
© Cultuurkuur
| Leerkracht Christophe De Turck.
© Cultuurkuur
| Leerkracht Christophe De Turck.

Zorgcoördinator Christophe De Turck van de GO! Basisschool De Telescoop uit Laken is verkozen tot boekenmeester van het jaar. De prijs van boekenjuf/meester van het jaar is een initiatief van CANON Cultuurcel, Iedereen Leest en Vlaamse Kinder- en Jeugdboekenuitgevers.

Christophe De Turck werd gekozen door een jury die onder meer bestaat uit enkele afgevaardigden van uitgeverijen, een lid van de onderwijsinspectie en de winnaar van vorig jaar.

Naast de winnaar werden ook twee andere laureaten gekozen. Zo krijgen Ann Wicke van VBS 't Hinkelpad uit Wortegem-Petegem en Hannes Peiffer van Stedelijke Basisschool de Mozaïek uit Deurne ook een eervolle vermelding voor hun inzet.

De boekenmeester ontvangt een boekenpakket van honderd boeken, de andere laureaten krijgen een pakket van minstens vijftig boeken.

De drie leerkrachten worden in de bloemetjes gezet voor hun dagelijkse inspanningen om lezen te promoten en het werken met kinderboeken in de klas.

"Leerkrachten zoals meester Christophe, juf Ann en meester Hannes geven de liefde voor lezen door aan hun leerlingen. Dit soort leerkrachten legt de basis voor betere taalverwerving, voor veel leesplezier en vaak zelfs voor een levenslange leeshobby", prijst Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de drie laureaten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?