Lek Belliardtunnel nog niet gevonden, tunnel open tussen 16 en 20 uur

De Belliardtunnel.
Updated: 10-09-2019 - 16:00

De Belliardtunnel is gesloten na een leidingbreuk dinsdagvoormiddag. Het lek is nog niet gevonden, maar de tunnel blijft open tijdens de avond- en ochtendspits. Buiten de spits gaat de tunnel telkens weer dicht, tot het probleem opgelost is. Dat zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

De leidingbreuk deed zich dinsdagochtend voor, waarna de tunnel gesloten werd om het water te laten wegstromen. Nadien is de tunnel voor korte tijd opnieuw opengegaan, maar om het lek op te sporen, moest de watertoevoer afgesloten worden en dat is riskant.

"Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat de brandweer bij een brand in de tunnel geen toegang zou hebben tot bluswater", zegt Camille Thiry, woordvoerster van Mobiris. Daarom werd besloten de tunnel opnieuw te sluiten, tot de herstellingswerken zijn uitgevoerd.

Bij het begin van de avondspits is het lek nog niet gevonden, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "De waterleiding bevindt zich in de stoep als bescherming tegen vorst, waardoor het moeilijk op te sporen is."

In overleg met de brandweer gaat de Belliardtunnel wel weer open tijdens de spits, tussen 16 uur en 20 uur 's avonds, en tussen 6 en 10 uur 's ochtends. "Dat ritme blijven we aanhouden tot het lek gevonden is. Wanneer dat zal zijn, kunnen we niet voorspellen," aldus Paemen nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?