Lesbische vrouwen tien dagen lang in de schijnwerpers

Het L-festival is een tiendaags festival volledig op vrouwen gericht.

Op donderdag 22 november begint het tiendaagse L-festival, een festival dat volledig gewijd is aan de lesbische, biseksuele en transseksuele vrouwen. “Er is te weinig aandacht voor lesbische vrouwen in Brussel,en daar willen we met dit festival verandering in brengen”, aldus RainbowHouse Brussel, de organisator van het festival.

Tien dagen lang worden op verschillende locaties in Brussel workshops, debatten, filmavond en uitstappen georganiseerd gericht op homoseksuele vrouwen. “Mannen hebben in dat opzicht veel meer aanbod in Brussel dan vrouwen. Daarom willen we met de zesde editie van dit festival de vrouwen extra in de schijnwerpers plaatsen”, zegt Hammadi Oumayma, communicatiemanager van het festival.

Een van de hoogtepunten van het festival is wellicht de protestmars die op zondag 25 november plaatsvindt op het Poelaertplein, tegen vrouwengeweld.

Daarnaast wordt er op 30 november een One-Lesbianshow georganiseerd in het Cabaret Mademoiselle, een avond waar taboeloos gelachen zal worden rond gevoelige thema's. Cabaretière van dienst is Thanee, een jong meisje dat in Normandië is opgegroeid in een bijzonder moeilijke situatie.

Een ander thema dat op veel aandacht kan rekenen gedurende het festival is de holebigemeenschap binnen de Arabische cultuur. Het L-Festival wil interculturele ervaringen uitwisselen en faciliteren door in debat te gaan met de verschillende betrokken partijen. Op 26 november wordt in dat kader een filmvoorstelling gehouden, en er worden (Nederlandstalige) debatten georganiseerd in het HuisvandeMens Brussel.

Het L-festival wordt georganiseerd door RainbowHouse Brussel, een overkoepelende organisatie die verschillende LGTBQI-verenigingen in Brussel verenigt.

L-festival: 22/11 > 1/12, op verschillende locaties in Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?