| Verschillende gemeenten zijn getroffen, maar de kortstondige staking heeft geen invloed gehad op de Recyparken en de ophaling van grofvuil

Lichte hinder bij Brusselse vuilnisophaling

RVE
© BRUZZ - Belga
14/12/2018

Bij Net Brussel, de gewestelijke vuilnisophaaldienst, heeft 20 procent van het personeel vrijdagochtend gestaakt op de nationale actiedag. De toegang van de ophaalwagens werd ook een tijd geblokkeerd.

"De impact van de beweging werd versterkt door een stakingspiket dat de toegang van onze ophaalwagens van witte zakken tot de energievalorisatie-installatie verhinderde. Het piket is opgeheven rond 10 uur. De ploegen zijn nu in staat om hun rondes van witte zakken en gele zakken voor te zetten", vertelt Etienne Cornesse van Net Brussel.

De gemeenten die getroffen werden door de actie zijn Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Ganshoren, Jette, Evere, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek. In de loop van de namiddag worden de ophalingen georganiseerd in functie van de operationele capaciteit.

De kortstondige staking heeft geen invloed gehad op de Recyparken en de ophaling van grofvuil. "De Algemene directie van Net Brussel vraagt de inwoners om haar verontschuldigingen te aanvaarden voor deze verstoringen,” besluit Cornesse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , actua , Net Brussel , staking , nationale actiedag , vuilnis , vuilnisophaling , vuilniswagen , vuilniszak , recypark

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni