Memorial voorzichtig positief over studie nieuw atletiekstadion

Wilfried Meert, de organisator van de Memorial Van Damme, reageert voorzichtig positief op de studie van de Vrije Universiteit Brussel, besteld door Brussels minister Vanhengel, die voorstelt een nieuw atletiekstadion te bouwen op de NEO-site op de Heizel. ‘Als dit waar is kunnen we weer praten.’

Uit de studie blijkt dat het Jesse Owens-stadion in Neerpede en NEO op het Heizelplateau de meest geschikte sites zijn voor een nieuw multifunctioneel ateliekstadion in het Brussels Gewest.

“We hebben vroeger al eens voorgesteld dat Jesse Owens een goede optie zou kunnen zijn maar dat is toen door het gemeentebestuur van Anderlecht afgeschoten. Ondertussen is daar in de buurt volop gebouwd. Ik zie echt niet in hoe ze daar nog een atletiekstadion van 25.000 à 30.000 plaatsen kunnen bouwen. Die piste is al uitgesloten.”

Meert blijft vooral een voorstander van een renovatie van het Koning Boudewijnstadion.

“We begrijpen dat het huidig stadion niet past binnen het NEO-project. Het stadion is te groot. Maar wat als het Eurostadion de voetbal uit de nood helpt en ons Boudewijnstadion de helft kleiner gemaakt wordt? In plaats van 50.000 plaatsen gaan we naar 25.000 zoals het Olympisch Stadion in Amsterdam waar ze nu het Europees Kampioenschap Atletiek hebben gehouden. Dan maken we een stadion met een visie op de toekomst met bureaus waar de atletiek- en rugbybond terecht zouden kunnen, net als het Olympisch Comité. Een stadion dat echt leeft, dag in, dag uit. Dat is onze voorkeurpiste.”

De studie van de VUB stelt een gelijkaardig concept voor. Een stadion met 30.000 zitjes met kantoorruimte dat moet leven. Alleen sluit de studie de renovatie van het Koning Boudewijnstadion uit omdat de infrastructuur te verouderd is.

“Als dat waar is dan kunnen we weer praten. Dan kan ik deze studie alleen maar toejuichen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?