Lotto Park, het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark

| Lotto Park, het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark (Archiefbeeld).

Gemeente Anderlecht verplicht herbruikbare verpakking aan Lotto Park

© Belga
16/02/2024

De gemeente Anderlecht heeft vrijdag op initiatief van Allan Neuzy (Ecolo-Groen), schepen van Ecologische Transitie, een nieuwe maatregel genomen om vervuiling in de gemeente te bestrijden. Zo moeten frieten en bier in het Lotto Park voortaan verkocht worden in herbruikbare verpakkingen.

Zodoende hoopt de gemeente de hoeveelheid afval op wedstrijddagen te verminderen, want dat was een "onmiskenbaar milieuprobleem" geworden, zo stelt de gemeente.

Handelaars worden in de toekomst dus verplicht om wegwerpverpakkingen te mijden. Om het makkelijk te maken wil de gemeente Anderlecht de bekers zelf leveren, ophalen en afwassen, voor en na de matchdag. "We willen handelaars ondersteunen en begeleiden met een kant-en-klare oplossing, helemaal gratis en zonder verbintenis. Het is een win-winsituatie", aldus Neuzy.

Handelaars kunnen zich hiervoor inschrijven bij de gemeente. Zij die dat niet doen worden verplicht zelf materiaal aan te kopen. De herbruikbare bekers worden gemaakt door het bedrijf Reuz.

Anderlecht-STVV

Zondag, voor en na de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden, maken zestien handelaars en cafés voor het eerst gebruik van het nieuwe gemeentesysteem.

"Dit project belichaamt perfect ons engagement voor de ecologische transitie in Anderlecht. Dit ligt in lijn met onze visie voor een duurzamere toekomst", concludeert Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht (PS).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni