Bike Brussels telt af naar zesde editie

© Belga
12/03/2024
Updated: 12/03/2024 13.30u

Fietsende Brusselaars blazen van vrijdag 22 tot zondag 24 maart in Thurn & Taxis verzamelen voor de zesde editie van fietsbeurs Bike Brussels. Meer dan 150 exposanten ontvangen de bezoekers in de Gare Maritime van de evenementenlocatie, zo meldt de organisatie dinsdag in een persbericht.

De hoofdstad telt steeds meer fietsers. Vorig jaar werd al in de herfst de kaap van 10 miljoen fietsers gehaald aan de registratiepunten van Brussel Mobiliteit. Bike Brussels wil op die golf meesurfen. De beurs wil het dagelijkse gebruik van de fiets promoten, alsook fietsreizen mogelijk maken, klinkt het.

Bezoekers kunnen tijdens het evenement de verschillende soorten fietsen ontdekken en testen of fietsuitrusting kiezen. Er is een groot terrein voorzien voor testritten en voorts zijn er bijvoorbeeld workshops of activiteiten voor jongeren.

Ook zullen er fietsen ingezameld worden voor kinderen. "Er zijn veel redenen waarom kinderen niet op de fiets kruipen," klinkt het. "Maar dat ze er geen hebben, is een van grootste drempels." Wie dus een tweewieler op overschot heeft, kan 23 of 24 maart terecht op de Thurn & Taxis-site tussen 10 uur en 18 uur. Alle ingezamelde fietsen worden geschonken aan Brusselse fietsbiebs.

De beurs wordt georganiseerd in samenwerking met de stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de fietsverenigingen. Vorig jaar lokte de beurs zowat 13.000 bezoekers. Tickets en meer info via bikebrussels.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni