De Airbus A330 van Brussels Airlines

| De Airbus A330 van Brussels Airlines.

Brussels Airlines gaat weer vliegen naar Israël

© belga
22/02/2024

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vliegt vanaf 24 maart opnieuw van en naar Tel Aviv, in Israël. De vluchten zullen dan bijna een half jaar opgeschort geweest zijn, sinds de uitbraak van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas begin oktober.

Heel wat luchtvaartmaatschappijen schortten hun vluchten op toen de oorlog uitbrak. Maar sindsdien zijn er ook al meerdere teruggekeerd, omdat ze toestand als veilig genoeg beschouwen.

Zo vliegen andere luchtvaartmaatschappijen van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa, zoals Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines, al sinds begin januari opnieuw op Israël.

Brussels Airlines hield tot nu de boot af, ook omdat er weinig vraag was naar tickets. Maar intussen "zijn de boekingen aan het evolueren", zegt de luchtvaartmaatschappij, "en na een uitgebreide analyse en met extra veiligheidsmaatregelen" werd beslist om de vluchten vanaf 24 maart opnieuw op te starten. In een eerste fase zullen er drie vluchten per week zijn.

"De veiligheid van onze passagiers en medewerkers is nog steeds onze hoogste prioriteit. We blijven de situatie in de regio van nabij opvolgen en blijven in contact met de betrokken overheden. Als de omstandigheden zouden veranderen, zal Brussels Airlines daarnaar handelen", stelt de maatschappij.

De vluchten worden voorlopig ingepland tot eind april. "In een latere fase kunnen de vluchtfrequenties en uren nog worden aangepast, in nauwe samenwerking met de andere luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa Group", klinkt het nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni