De Airbus A330 van Brussels Airlines

| De Airbus A330 van Brussels Airlines.

Brussels Airlines verwacht meer dan 1,2 miljoen reizigers, USA en Scandinavië populair

© Belga
24/06/2024

Brussels Airlines verwacht in juli en augustus meer dan 1,2 miljoen reizigers te vervoeren. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij maandag in een persbericht. Met 'party flights' worden ook opnieuw ruim 20.000 feestvierders met een gloednieuw 'Amare'-toestel naar België gebracht voor het festival Tomorrowland.

Binnen Europa zijn volgens Brussels Airlines deze zomer vooral eilanden populair, met volle vluchten naar Zakynthos, Corfu en Rhodos in Griekenland en Gran Canaria, Mallorca en Lanzarote in Spanje. Ook citytrips zijn populair in de zomer, in het bijzonder naar steden met een milder klimaat zoals Göteborg en Stockholm in Zweden.

Buiten Europa valt op dat veel Belgen kiezen voor een vakantie in de Verenigde Staten, met de rechtstreekse vluchten naar New York en Washington DC. Dankzij samenwerkingen met reisorganisaties vertrekken er ook volle vluchten naar bestemmingen als Hurghada in Egypte en Antalya in Turkije.

Extra personeel

Om voorbereid te zijn op de zomer heeft Brussels Airlines meer dan 180 extra cabinemedewerkers in dienst genomen en 64 extra piloten. De teams in de luchthaven van Zaventem worden tijdens de zomer versterkt met 40 nieuwe check-inmedewerkers. Daarnaast zijn er 70 jobstudenten die het grondpersoneel zullen assisteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Brussels Airlines , Brussels Airport , tomorrowland , zomervakantie , Amare-toestel , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni