| Beeld ter illustratie.

Rechtstreekse vlucht tussen Brussel en Nairobi hernomen door Brussels Airlines

© Belga
03/06/2024

Van de luchthaven van Zaventem is maandag een rechtstreekse vlucht tussen Brussel en de Keniaanse hoofdstad Nairobi opgestegen. De route wordt voor het eerst in een kleine tien jaar opnieuw aangeboden door luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines.

De Keniaanse hoofdstad was in 2002 de eerste die Brussels Airlines met een langeafstandsvlucht aanbood. In 2015 werd de route geschrapt: Lufthansa Group nam de vlucht toen over. Nu is de rechtstreekse vlucht, die 8 uur en 15 minuten duurt, opnieuw een mogelijkheid.

Het bedrijf mikt zowel op toeristen als op zakenreizigers. Toeristen vinden meer en meer de weg naar Kenia, en ook de diplomatieke en zakenwereld zijn er belangrijk, onder meer doordat Nairobi het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Afrika huisvest. Ook mensen die vrienden en familie gaan bezoeken, zijn een belangrijk deel van de passagiers.

"Brussels Airlines is de Afrika-expert van Lufthansa Group," zegt Dorothea von Boxberg, CEO van Brussels Airlines. "Op Washington en New York na zijn al onze bestemmingen van langeafstandsvluchten in Afrika. We willen in de toekomst blijven inzetten op het Afrikaanse continent, in de eerste plaats op meer directe vluchten naar de bestaande bestemmingen."

Ook federaal minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR), die aanwezig was bij de festiviteiten, benadrukt het belang van de nieuwe rechtstreekse vlucht. "Het is een win-win voor beide landen," zegt de minister. "Deze vlucht vormt een brug tussen onze beide culturen en economieën."

Zes vluchten per week

Sinds oktober, het moment waarop de vluchten in de verkoop gingen werden, zijn al zowat 50.000 tickets verkocht. Nairobi is de achttiende bestemming van Brussels Airlines in Sub-Sahara-Afrika. Er worden in de zomerperiode zes vluchten per week aangeboden - waarvan twee 'driehoeksvluchten' die via Kigali in Rwanda verlopen - en in de winterperiode vier vluchten per week.

Reizen naar Sub-Sahara-Afrika vertegenwoordigen ongeveer 20 procent van alle passagiers van Brussels Airlines, en zijn goed voor 40 procent van de totale omzet van de luchtvaartmaatschappij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni