| De vechtpartij vond plaats op een trein tussen Lede en Brussel.

Brusselse jongeren betrokken bij zware vechtpartij op trein tussen Lede en Brussel

© Belga
02/06/2024

Bij een zware vechtpartij op een trein tussen Lede en Brussel zijn vier mensen gewond geraakt. Dat bevestigt burgemeester van Aalst Christoph D'Haese (N-VA). "Er zijn messen in beslag genomen." Volgens het parket gaat het om jongeren uit Brussel.

Zaterdagavond, iets over 21.00 uur, heeft een vechtpartij plaatsgevonden op een trein die op weg was naar Brussel. "Een groep Brusselse jongeren heeft na een voetbalwedstrijd in Lede de trein genomen", zegt het parket van Oost-Vlaanderen. "Er is op de trein een zware vechtpartij ontstaan tussen jongeren van Afrikaanse origine", zegt Christoph D'Haese (N-VA), burgemeester van Aalst. "De conducteur en de bestuurder hebben beslist om de politie te bellen en de trein te laten stoppen in Aalst."

Daar stond de politie klaar met 36 manschappen. Een gewonde werd naar het ziekenhuis afgevoerd. "Ook drie anderen die eerst gevlucht waren, hebben zich later gemeld in het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of de gewonden slachtoffers of daders zijn", zegt D'Haese, die de feiten veroordeelt. "Er zijn messen in beslag genomen. De gewonden zullen ondervraagd worden, we gaan verder met het sporenonderzoek en bekijken camerabeelden van het station", besluit de burgemeester.

Het parket van Oost-Vlaanderen zegt dat er een slachtoffer in het ziekenhuis ligt met oppervlakkige steekwonden. "Het gaat om een 17-jarige Brusselse jongere. Hij is niet in levensgevaar, maar hij is wel een week arbeidsongeschikt." Het parket bevestigt dat een man op de trein een mes bij zich had. "Maar hij was al weg toen de politie aankwam. De politie heeft de verdachte niet kunnen arresteren. We sporen hem wel op."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni