1750 Steps 4

| De steps van Lime rijden nog altijd rond.

Brusselse regering in hoger beroep tegen Lime en Voi, die steps blijven aanbieden

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
21/02/2024

De regering gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kortgedingrechter, die besliste dat de steps van Lime en Voi mogen blijven rondrijden. Een uitspraak is wel niet voor meteen.

Eind januari oordeelde de rechter in kortgeding dat Lime en Voi hun steps mogen blijven aanbieden, ook al wilde het Gewest vanaf 1 februari alleen maar verder doen met Bolt en Dott. Die twee spelers waren als winnaars uit de bus waren gekomen bij een tender. De rechter oordeelde dat het Gewest niet per regeringsbesluit kon beslissen om de bestaande licenties te laten vervallen.

De Brusselse regering gaat nu in beroep tegen dat vonnis. Dat laat het kabinet van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) weten aan onze redactie.

Dat beroep is nu nog niet ingediend, advocaten bekijken nog de modaliteiten. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de termijn voor dat beroep nog niet beginnen lopen, omdat het vonnis nog niet betekend is door een gerechtsdeurwaarder.

Een precieze timing is moeilijk, maar het kabinet verwacht in de eerste drie maanden geen uitspraak. Er zal dus niet meteen iets veranderen in het straatbeeld.

Voor Voi verandert dit beroep ook niet zo heel veel: hun licentie loopt sowieso maar tot augustus 2024. Die van Lime loopt tot juli 2025.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni