Illustratiebeeld.

Dinsdagavond hinder op E40 door plaatsing dynamische signalisatie in Sterrebeek

© Belga
18/06/2024

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat dinsdagavond verder met het plaatsen van nieuwe dynamische wegsignalisatie op de E40 richting Brussel in Sterrebeek. Het verkeer moet daarom een omleiding volgen tussen 21 uur en 5 uur woensdagochtend. Maandagavond werd er ook gewerkt.

Het Agentschap plaatst vier nieuwe portieken met dynamische wegsignalisatie op de snelweg richting Brussel. Een van die vier portieken wordt gerecupereerd: ze heeft eerst dienst gedaan op de Antwerpse ring, tot de heraanleg van Linkeroever begon. Het Agentschap geeft haar nu een tweede leven op de E40.

Het plaatsen van de gerecycleerde portiek verloopt lichtjes anders dan bij de andere drie. "Normaal gezien plaatsen we eerst betonsokkels in de grond, daarna meten we alles op voor we de portieken maken. Zo gebeurt het bij de drie nieuwe portieken," vertelt Ben Cannaerts, projectingenieur bij Wegen en Verkeer.

"Bij de gerecycleerde portiek werken we omgekeerd: het plaatsen van de betonnen sokkels gebeurt heel nauwkeurig, want de portieken moeten tot op de millimeter passen."

Omleiding

Tegelijk met de plaatsing van de vier portieken worden vier Roadside Variable Message Sign-borden in dienst genomen. Dat zijn grote ledborden die doorgaans boven de pechstrook hangen aan een zogenaamde 'galgpaal'. De borden zijn een maand geleden al geplaatst, en worden nu ook in gebruik genomen.

Verkeer dat richting Brussel wil rijden op de E40 moet dinsdagavond en -nacht de afslag in Sterrebeek nemen, en een omleiding volgen via de Mechelsesteenweg N227, de Leuvensesteenweg N2 en de Woluwelaan R22. Van daaruit kunnen ze hun weg voortzetten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni