| archiefbeeld

Enkel nog lichte verkeersproblemen door boerenprotest in zuiden van land

© Belga
02/02/2024

Vrijdagochtend wordt het verkeer in drie provincies in het zuiden van het land nog steeds (licht) verstoord door betogingen van boeren. Dat meldt de federale politie. Het verkeer in Brussel en op de grote Waalse wegen lijkt echter relatief vlot te verlopen.

Het verkeer op de Brusselse Ring en in de hoofdstad verloopt momenteel vlot, volgens de realtime kaartinformatie van Touring Mobilis.

Vanaf 8.00 uur vindt een overleg plaats tussen de Vlaamse regering en een delegatie van de boerenorganisaties op het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in Brussel. Dat leidt voorlopig niet tot hinder.

De verkeersproblemen bevinden zich in de provincies Waals-Brabant, Luxemburg en Henegouwen.

De snelweg A7/E19 naar Brussel blijft afgesloten ter hoogte van Hoog-Itter en er is een omleiding via de Ring naar Zaventem, zo meldde de federale politie rond 05:30 uur. Dezelfde route is afgesloten bij Nijvel richting Bergen, met een omleiding via de A54 richting Charleroi.

In de provincie Luxemburg is ook de toegang tot de Lidl-opslagplaats nog steeds geblokkeerd op het domein Aye, in de buurt van Marche-en-Famenne.

In Henegouwen zijn de Colruyt-depots ook geblokkeerd op de N57. Blokkades en vertragingen blijven ook mogelijk in de buurt van de Colruyt-vestiging in Halle en op de nabijgelegen A8.

Wat de door de betogers verstoorde wegen betreft, is de autosnelweg A7/E19 nog steeds afgesloten ter hoogte van Houdeng-Goegnies, met een omleiding naar de A15/E42 richting Luik. De federale verkeerspolitie adviseert automobilisten in de richting van Brussel om bij Charleroi de A54 te nemen.

Op de A501 bij Familleureux rijden voertuigen op een vrije rijstrook in beide richtingen.

Tot slot hebben boeren een wegblokkade opgeworpen bij Quiévrain op de N51.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni