Het Schumanplein, midden in de Europese wijk

| Het Schumanplein, midden in de Europese wijk.

Europese bijeenkomst zorgt maandag voor hinder rond Schumanplein

© BRUZZ
16/06/2024

Maandag 17 juni vindt er een Europese top plaats in Brussel. Die zal enige hinder voor het wegverkeer en openbaar vervoer met zich meebrengen in de Europese Wijk.

De Brusselse politie meldt dat vanaf 15.00 uur de Reyerstunnel richting centrum zal worden afgesloten voor het verkeer. Vanaf 16.00 uur wordt de veiligheidszone rond het Schumanplein van kracht, enkele straten krijgen een parkeerverbod, het plein zelf is dan enkel toegankelijk met een doorgangsbewijs. De politie raadt aan om in de plaats van de auto het openbaar vervoer, step of fiets te nemen of je in de wijk te voet te verplaatsen.

Metro Schuman open

De MIVB meldt dat het metrostation Schuman tijdens de top open blijft. Enkele in- en uitgangen worden wel afgesloten na 7.00 uur, het treinstation blijft bereikbaar.

Voor het openbaar vervoer worden nog buslijnen 59, 60 en 80 lokaal omgeleid via het Jourdanplein, buslijnen 27 (richting Luxemburg) en 36 (richting Maalbeek) bedienen de tijdelijke halte Froissart op het Jean Reyplein. Voor bus 60 kan je terecht aan de halte Leopoldspark.

Op de informele EU-bijeenkomst zullen de Europese leiders de uitslag van de Europese verkiezingen bespreken en bekijken hoe ze de topfuncties van de Unie zullen verdelen.

@zpz_polbru op X

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni