Elke Van den Brandt op het gloednieuwe - voorlopige - fietspad langs de E40

Fietspad langs snelweg wordt definitief: ‘Op lange termijn E40 als stadsboulevard'

KVDP
© BRUZZ
15/05/2024
Updated: 15/05/2024 16.59u

Vorige week heeft Urban.brussels een vergunning afgeleverd voor het fietspad langs de E40. Fietsers zullen daardoor voorgoed gebruik kunnen maken van het traject op de autosnelweg tussen Reyers en de afrit Evere.

Bijna vier jaar geleden sloot het Brussels Gewest de rechterrijstrook af op de E40 tussen de afrit Evere en het Reyerscomplex om er plaats te maken voor een fietspad. Dat gebeurde aan het begin van de coronacrisis, toen er in heel het gewest nieuwe, tijdelijke fietspaden werden ingericht.

Het fietspad langs de E40 wordt nu definitief. Het gaat om een tweerichtingsfietspad van bijna twee kilometer tussen de Gemeenschappenlaan in Evere en Reyers in Schaarbeek.

"De tijdelijke betonblokken zullen vervangen worden door een betonnen boord die we ter plaatse gaan gieten," zegt woordvoerster van Brussel Mobiliteit Camille Thiry aan RTBF. Daarnaast zal ook de signalisatie aangepast worden. Wanneer de werken van start gaan is nog niet duidelijk.

‘Stadsboulevard’

"Dit fietspad sluit aan op andere projecten, zoals de fietssnelweg F203 die we recent hebben doorgetrokken vanuit Vlaanderen, en ons project voor de Reyerslaan waarvoor we net een vergunning hebben aangevraagd. Als fietser kun je zo via deze route langs de E40 rechtstreeks van Vlaanderen naar het centrum van Brussel,” zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt.

“Op langere termijn plannen we een nog ambitieuzer project voor de E40 als stadsboulevard, naar het voorbeeld van ons lopende project voor de A12, maar ondertussen is dit nieuwe, continue fietspad alvast heel welkom en interessant, zeker ook als alternatief voor pendelaars."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Schaarbeek , Sint-Lambrechts-Woluwe , Mobiliteit , coronafietspad , E40 , Evere , Reyerscomplex

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni