Elke Van den Brandt op het gloednieuwe - voorlopige - fietspad langs de E40

Sinds zondag is er nu ook een tijdelijk fietspad op de E40, tussen de Gemeenschappenlaan in Evere en Reyers. Onderstaande video voert je er virtueel langs.

Het Gewest legde de voorbije maanden in ijltempo nieuwe en voorlopige fietspaden aan. Die moeten in het kader van de coronacrisis plaats maken voor zwakke weggebruikers, het openbaar vervoer veiliger houden en mensen overtuigen om niet naar de auto over te stappen.

Wellicht het meest opvallende van die nieuwe fietspaden is sinds dit weekend af. Het gebruikt een deel van het wegdek van de E40 en leidt van de Gemeenschappenlaan in Evere tot aan Reyers, goed voor een fietspad van bijna 2 kilometer zonder kruispunten of verkeerslichten. De fietsstrook is van de rest van de snelweg gescheiden door een rij betonblokken.

In onderstaande video van een vroege tester kan u het fietspad al eens virtueel verkennen:

Minister van mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) testte het nieuwe fietspad zondag alvast zelf. Tegenover de RTBF getuigt een gebruiker dat het fietspad erg handig is als afkorting en omwille van het vlakke karakter. Tegelijk zijn de luchtvervuiling van de snelweg en de betonblokken de fietser een doorn in het oog.

Eerder schroefde het Gewest ook de capaciteit van de E40 al terug op het deel waar het fietspad nu ligt. Een deel van die ongebruikte restruimte heeft nu een nieuwe bestemming.

E40 fietspad

Het nieuwe fietspad langs de E40

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Schaarbeek , Mobiliteit , coronafietspad , Elke Van den Brandt , E40

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni