De E40, ter hoogte van de Reyerstunnel

Oprittencomplex E40 vanaf dit weekend drie rijstroken minder

KVDP
© BRUZZ
09/05/2019

Autobestuurders op het op- en afrittencomplex van de E40 tussen afrit Evere en de tunnels van het Reyerscomplex zullen het vanaf dit weekend met een rijstrook minder moeten doen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) aan BRUZZ.

Op de E40 aan het Reyerscomplex wordt vanaf dit weekend stadinwaarts een rijstrook geschrapt. Het gaat om de rechterrijstrook vanaf de Gemeenschappenlaan ter hoogte van afrit Evere. Daarnaast worden er de komende dagen nog twee andere rijstroken geschrapt.

Ter hoogte van de Sterrebeeldenlaan verdwijnt de linkerrijstrook en ter hoogte van de Jacques Georginlaan verdwijnt nog een rijstrook. "We komen zo aan vier rijstroken aan de tunnelingangen", bevestigt de woordvoerder van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) aan BRUZZ.

Stadsboulevard

De maximumsnelheid zal er 50 kilometer per uur zijn. Die aanpassingen waren ook al eerder aangekondigd - in het kader van de omvorming van de E40 tot een stadsboulevard - en zouden er komen zodra de renovatie van alle tunnels voltooid is. "Dit weekend is de laatste tunnel klaar", aldus het kabinet van minister Smet.

Bij de werken werden alle tunnels versmald naar een rijstrook. Er komen nu precies even veel rijstroken op de E40 als er manieren zijn om de snelweg te verlaten: vier.

Een rijstrook wordt dit weekend al geschrapt. "Tegen 13 en 14 mei worden de laatste afwerkingen afgemaakt", klinkt het verder. Vanaf dan zal de E40 er in totaal drie rijstroken minder tellen.

Het deel van de E40 dat versmald wordt, is een stuk van ongeveer twee kilometer. "De versmalling zal tot een betere doorstroming leiden, want er zullen minder weefbewegingen zijn", aldus de woordvoerder van Smet nog.

De gele lijnen tonen de rijstroken die zullen verdwijnen. Zoom in op de kaart voor meer details.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Schaarbeek , Mobiliteit , Reyers-Centrumtunnel , Reyerscomplex , Reyerstunnels , E40 , Montgomerytunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni