Voorlopige inrichting Reyerslaan nog voor de zomer

© Photonews
| De Reyerslaan zonder het viaduct

De voorlopige herinrichting van de Reyerslaan moet nog voor de zomer klaar zijn. Er komen dan twee keer twee rijvakken met fietspaden op de ventwegen.

Sinds de afbraak van het Reyersviaduct is het wachten op een voorlopige herinrichting van de laan, waar het autoverkeer het vandaag met één rijstrook in elke richting moet doen. Om die te kunnen realiseren, moesten de tunnels van het Reyerscomplex eerst gerenoveerd worden. Die renovatie schiet nu op. Eind maart gaan de eerste tunnels open, de laatste zijn voor eind mei of begin juni.

Voor het begin van de zomervakantie zal de Reyerslaan dan opnieuw geopend worden voor het verkeer. Dat zegt bevoegd minister Pascal Smet (SP.A) in La Dernière Heure en wordt door zijn kabinet bevestigd aan onze redactie.

Fietsers op ventwegen

In de tijdelijke opstelling krijgen auto’s twee rijstroken in elke richting, terwijl de fietsers terechtkunnen op de zijstroken die behouden worden voor lokaal verkeer. Die ventwegen zullen gescheiden worden van de eigenlijke laan via markeringen en daardoor autoluw worden.

Na de doortocht van de Ronde van Frankrijk begin juli, gaan de nutsbedrijven aan de slag op de laan.

Op een definitieve heraanleg is het nog even wachten. Het kabinet van Smet verwacht de bouwvergunning in de loop van 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?