Verkeerschaos door gesloten Reyers- en Belliardtunnel

Er mag deze ochtend file verwacht worden richting het centrum (archiefbeeld).
Updated: 23-10-2018 - 10:50

Wegens een uitgelopen nachtelijke onderhoudsinterventie, is de Reyers-Centrumtunnel richting het Brusselse stadscentrum dinsdagochtend dicht gebleven. Om 10u45 ging de tunnel opnieuw open. De onverwachte sluiting zorgde voor veel verkeershinder op de E40. Ook de Belliardtunnel is door een technisch defect gesloten.

Omwille van onderhoudswerken werd de stroom in de Reyers-centrumtunnel in de nacht van maandag op dinsdag onderbroken. De onderhoudswerkers kregen de stroom niet meteen aan de praat, maar technici losten het probleem omstreeks 10u45 op.

De tunnel was daardoor bijna vier uur dicht. Bovendien ontstond er door de stroomonderbreking een probleem met de camerabewaking. De intervantieploegen zijn ter plaatse om het systeem weer operationeel te maken.

Aangezien de sluiting niet aangekondigd werd, vormden zich in de ochtendspits ellenlange files op de E40 en de omliggende wegen. Brussel Mobiliteit verwacht dat de files pas tegen de middag verdwenen zullen zijn.

Belliardtunnel

Automobilisten die Brussel moet verlaten, staan eveneens in de file. Door een technisch defect werd de Belliardtunnel namelijk afgesloten. De ventilatie werkt er niet.

Ook aan het Meiserplein en op de Leuvensesteenweg staat het verkeer vast. Verkeersexpert Hajo Beeckman raadt aan om de Tervurenlaan te nemen voor wie naar het centrum moet.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?