Reyerstunnel gaat drie dagen dicht voor Europese top

© Twitter Mobiris NL

Op 17, 18 en 19 oktober vindt in de gebouwen van de Raad van de Europese Unie in de Wetstraat een Europese en een ASEAM-top plaats. De Reyers-Centrumtunnel wordt gedurende die periode afgesloten en er zal ook een veiligheidsperimeter ingesteld worden. Mobiris waarschuwt dan ook voor verkeershinder.

De Reyers-Centrumtunnel wordt afgesloten voor het verkeer vanaf woensdag om drie uur ‘s namiddags tot het einde van de bijeenkomsten op vrijdagavond. Het verkeer komende van de E40 kan dan enkel via Meiser de binnenstad binnenrijden.

Speciale toelating

Daarnaast wordt ook een veiligheidsperimeter ingesteld. De grenzen van die perimeter worden gevormd door het Schumanplein, de Wetstraat tussen het Schumanplein en de ‘Résidence Palace’, de Froissartstraat tussen de Belliardstraat en het Schumanplein, en tot slot de Justus Lipsiusstraat. Enkel personen met een toelating mogen de perimeter te voet betreden.

Verkeersagentschap Mobiris verwacht ernstige verkeershinder en raadt aan gebruik te maken van het openbaar vervoer of vanuit het oosten van Brussel de stad binnen te rijden. De buslijnen van de MIVB en De Lijn die door de perimeter rijden, worden ten slotte omgeleid.

Wie meer wil weten over doorgangsbewijzen en waar te parkeren, kan hier terecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?