Er is alweer een nieuw fietspad af. Op de Louis Schmidtlaan in Etterbeek moet in beide richtingen een van de autorijstroken plaats maken voor een breder fietspad. Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) hoopt zo aan 40 km extra fietspaden in Brussel te komen.

Je ziet er nog de restanten van de oude stippellijnen, maar de uitgewiste strepen op de Louis Schmidtlaan behoren nu tot de geschiedenis. Een van de drie autorijstroken op de Louis Schmidtlaan is nu vervangen door een breed fietspad langs beide kanten. Zo wil het Brussels Gewest de ruimte eerlijker verdelen tussen de vier- en tweewielers.

20200429_40_KILOMETER_FIETSPAD_EXITSTRATEGIE_WOON-WERKVERKEER

De fietspaden die de Brusselse regering zal inrichten.

Van den Brandt kondigde eind april het Brusselse fietsplan aan, dat wil inzetten op nieuwe fietspaden om de druk op het openbaar vervoer weg te nemen. In tijden van social distancing zijn overvolle bussen te vermijden, dus Van den Brandt roept de Brusselaars op om voor de fiets te kiezen. Na evaluatie van deze coronafietspaden zal besloten worden of de nieuwe fietsinrichtingen blijven of niet.

Pieterjan Desmet, woordvoerder van Van den Brandt, deelt mee dat de plannen voor de volgende fietspaden in de pijplijn zitten. “Al de fietsplannen zijn tegelijk opgestart en we wachten op de goedkeuring van de verschillende instanties waar we mee samenwerken om aan het volgende fietspad te beginnen. Dat hangt af van het materiaal dat voor handen is en de weersomstandigheden.” Desmet voegt toe dat ze momenteel volop bezig zijn aan de nieuwe fietspaden aan de Lambertmonlaan en de E40 parkway. “Door de regen kan het zijn dat die werken wat vertraging oplopen,” aldus Desmet.

Nieuw fietspad Louis Schmidtlaan

Wie richting Montgomery fietst moet wel even deze onderbreking van het fietspad overbruggen. Desmet legt uit dat er nog afwerkingen nodig zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Mobiliteit , coronafietspad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni