E40 snelweg autoverkeer

| Het tweerichtingsfietspad komt rechts op de E40, tussen Evere en Schaarbeek

In de week van 6 juli wordt een tweerichtingsfietspad aangelegd langs de E40-snelweg. Het fietspad zal beginnen aan de oprit aan de Gemeenschappenlaan in Evere en zal eindigen bij de afrit naar de Kolonel Bourgstraat in Schaarbeek. Het is een zogeheten 'coronafietspad' om veilige verplaatsingen mogelijk te maken.

Het fietspad zal 's nachts aangelegd worden door Brussel Mobiliteit. Deze week worden al een aantal voorbereidende werken uitgevoerd. Het fietspad van ongeveer 1,7 kilometer lang zal afgescheiden worden van het autoverkeer met betonblokken.

De fietsinfrastructuur komt op het stadinwaartse wegdeel van de E40. Ruim een jaar geleden werd het stuk snelweg versmald door onder meer de rechterrijstrook te schrappen. Daardoor is er nu voldoende ruimte voor een fietspad.

Het nieuwe fietspad hoort bij de 40 kilometer coronafietspad uit de corona-exitstrategie van de Brusselse regering. Die wil dat pendelaars die het openbaar vervoer vermijden door het coronavirus niet overstappen naar de auto, maar naar de fiets.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Schaarbeek , Sint-Lambrechts-Woluwe , Mobiliteit , E40 , coronafietspad , fietspaden , Fiets

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni