François Bellot op weg naar het partijbureau van de MR op 27 mei 2019, de dag na de verkiezingen

| François Bellot (MR)

Minister van Mobiliteit Bellot (MR) over nieuwe fietspaden: 'Ik vrees chaos'

© BRUZZ
14/07/2020

De plannen van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) om Brussel van meer fietspaden te voorzien, vallen niet steeds in de smaak bij federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Volgens Bellot komen de veranderingen te plots. "Ik luid de alarmbel, maar ben bereid dit te bespreken."

Terwijl Van den Brandt in het kader van de exitstrategie voortwerkt aan de beloofde 40 kilometer aan extra fietspaden, is vanop federaal niveau kritiek te horen. In een gesprek met de RTBF laat federaal minister Bellot verstaan dat hij de veranderingen "te plots" vindt.

"Over een fietsstad moet zorgvuldig worden nagedacht," klinkt het. De minister zegt vooral bezorgd te zijn om het moment waarop de scholen opnieuw zullen openen. "Als we de voor auto's beschikbare ruimte doen afnemen op een moment dat alle activiteiten opnieuw zullen hernemen, zullen we daarvan de impact op zowel de interne als externe mobiliteit voelen."

"Ik vrees voor chaos," aldus Bellot. "Ik ben bang dat er conflicten zullen ontstaan tussen zwakke weggebruikers en auto's. Ik ben voorstander van telewerken of carpoolen, maar uit een recente enquête van de FOD Mobiliteit blijkt dat mensen nog steeds erg gehecht zijn aan hun auto. Ik luid met andere woorden de alarmbel, maar ik ben bereid erover te spreken met de overheden van andere gewesten die zich een beetje zorgen maken," aldus Bellot.

Eerder klonk bij mobiliteitsvereniging Touring en werkgeversorganisatie BECI gelijkaardige kritiek. "Van zodra het normale verkeer hervat, komen er problemen," klonk het toen.

Opvallend: in een teleconferentie met de mobiliteitsministers van de Benelux leek Bellot net de maatregelen te prijzen die zijn getroffen in de steden om meer plaats te geven aan fietsers. Dat is te zien op onderstaande video.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , François Bellot , Elke Van den Brandt , fietspaden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni