Gekantelde vrachtwagen Zaventem: Brusselse buitenring vrijgegeven

© Belga - BRUZZ
05/06/2024
Updated: 05/06/2024 11.58u

Vanochtend is een zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen op de Brusselse ring ter hoogte van Zaventem. De vrachtwagen kantelde en ging door de middenberm, daarbij kwam de 54-jarige bestuurder om het leven. Iets na 11 uur is de buitenring weer vrijgegeven, terwijl op de binnenring nog twee rijstroken versperd blijven, zo laat het Vlaams verkeerscentrum weten.

De Brusselse buitenring is woensdag om iets na 11 uur volledig vrijgegeven, nadat hij eerder volledig was afgesloten door het dodelijk ongeval met een vrachtwagen. Twee rijstroken van de binnenring zijn nog versperd, terwijl er drie open zijn. Dat laat het Vlaams Verkeerscentrum weten. De ochtendspits rond Brussel verloopt daardoor erg moeizaam, er staan nog de hele voormiddag lange files.

De vrachtwagenchauffeur die woensdagochtend om het leven is gekomen bij een zwaar verkeersongeval op de Brusselse buitenring, was een 54-jarige man. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige heeft de aanhangwagen de vangrail langs de rechterkant geraakt waardoor de band is losgekomen, en het voertuig onbestuurbaar is geworden.

Het ongeval gebeuerde rond 5.00 uur ter hoogte van de afrit Diegem-Woluwelaan op de Brusselse buitenring. Daarbij ging de trekker-oplegger, geladen met graan, gedeeltelijk door de middenberm, het voertuig lekte ook brandstof. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

Vangrail

"De bestuurder van de trekker-oplegger, een 54-jarige man is ter plaatse overleden", zegt parketwoordvoerder Ingrid Moriau. "Het parket stelde een verkeersdeskundige, een wetsdokter en het labo aan. Uit de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de aanhangwagen de vangrail langs de rechterkant heeft geraakt waardoor de band is losgekomen. Het voertuig is daardoor onbestuurbaar geworden en is beginnen schuiven richting stenen middenberm van de autostrade waar hij volledig gekanteld is."

De Brusselse ring was deze ochtend een tijdlang in beide richtingen afgesloten, ondertussen zijn er op de binnenring twee rijstroken vrijgegeven. Het ongeval veroorzaakt nog steeds veel verkeershinder, "die kan nog een tijd aanhouden", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Op beelden is te zien hoe het drukke verkeer maar moeilijk voorbij de zone van het ongeval kan rijden. Hij adviseert bestuurders om de verkeersinfo op te volgen.

Rond 12.00 lijkt de belangrijkste verkeershinder op de ring voorbij, VRT Verkeer meldt de gebruikelijke vertragingen rond Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni