Gepolijst carbon en grommende uitlaten domineren Brussels Auto Show

Lilith Geeraerts, Saïd Al-Haddad
© BRUZZ
19/01/2024

In Brussels Expo is er nog tot en met zondag de Brussels Auto Show. De show blijkt niet zozeer een opvolger voor het teloorgegane Autosalon van Brussel – er tekenen nagenoeg geen automerken met een eigen stand present – maar eerder een showevenement voor autoliefhebbers. "De auto is dé manier om je te onderscheiden."

Vijf paleizen en de patio van Brussels Expo staan vijf dagen lang in het teken van passie voor auto's. De Nederlandse organisator 402 Automotive meldt al 80.000 tickets verkocht te hebben en op 100.000 bezoekers te mikken.

"Toch zijn er diverse primeurs te zien, zoals een stand van Fisker, MG met de presentatie van de Cyberster op de Catwalk, en de nieuwste modellen van Cadillac, Corvette, Dodge en RAM op de stand van AEC en AEC SV", aldus de organisatie. Daarnaast zijn er honderden showcars, trucks en motoren te bewonderen, van klassiek tot sportief en gemodificeerd.

Zero-emissie en duurzaamheid

De Brussels Auto Show zegt ook aandacht te hebben voor zero-emissie en duurzaamheid, met stands rond elektrische motoren, duurzame vrachtwagens en zero-emissieoplossingen.

"Wij zijn als Nederlandse organisator onbekend in België ondanks onze Supercar Madness-evenementen die we al enkele jaren organiseren op Circuit Zolder", zegt Ronald van den Broek, initiatiefnemer van BAS.

"En met ons initiatief verrasten we de branche, eveneens met het nieuwe concept waarvan we nog steeds denken dat een evenementieel concept met meer entertainment prima samen kan met de doelstellingen van de automobielbranche: de verkoop stimuleren van de nieuwe (elektrische) auto's."

Lees verder onder video.

Een opvallende deelnemer aan de Brussels Auto Show is Defensie. Het leger heeft een ruime stand opgezet met grote legervoertuigen en zelfs een gevechtsvliegtuig. Bezoekers kunnen er informatie krijgen over een job bij Defensie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Mobiliteit, Autoshow, Autosalon 2024, Brussels Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni