Het Autosalon van 2020 Peugeot

| Het Autosalon van 2020.

'Opvolger' Brussels autosalon mikt op minstens 100.000 bezoekers

© Belga
26/10/2023

De Nederlandse auto-eventsorganisator 402 Automotive, die in januari voor een 'opvolger' zal zorgen voor het teloorgegane autosalon van Brussel, kondigt donderdag aan alvast vier edities van zijn 'Brussels Auto Show' te organiseren, tot en met 2027. Voor de komende eerste editie wil de organisator vijf paleizen en de patio van Brussels Expo gebruiken en mikt hij op minstens 100.000 bezoekers. Tot dusver zijn al bijna 14.000 tickets verkocht, zo heeft Belga vernomen van Ronald van den Broek, CEO van de Brussels Auto Show.

De show zal plaatsvinden van 17 tot en met 21 januari, in "een geheel nieuwe opzet". Daarbij moet de focus "niet alleen liggen op de presentatie van nieuwe voertuigen, momenteel vaak elektrisch, maar ook op betaalbare normale auto's en vooral een 'automotive feest' met beleving en entertainment, van klassieke auto's, nieuwe auto's en veel supercars, aangevuld met een aantal spectaculaire 'private' showcars", klinkt het.

De grootste nieuwe toevoeging zal volgens de organisatie plaatsvinden onder de vorm van een meer dan 100 meter lange catwalk op 1,5 meter hoogte in paleis 5, waarbij supercars en hypercars van merken zoals Pagani, Bugatti of Koenigsegg de catwalk op zullen rijden.

De organisatie hoopt binnenkort te kunnen melden welke automerken zullen deelnemen aan de eerste editie. "Momenteel hebben we goede hoop dat een dertig tot veertig auto-, maar ook motor- en truckmerken gaan meedoen. (...) Maar om transparant te zijn, het kan ook zijn dat het tegenvalt. We zoeken een mooie combinatie van gevestigde Europese en Amerikaanse merken aangevuld met nieuwe merken, zoals bijvoorbeeld uit China", aldus Ronald van den Broek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni