De Brusselse Ring in de buurt van Groenendaal

Hele week ‘s avonds hinder op de buitenring door werken vanaf Groenendaaltunnel

© Belga - BRUZZ
24/06/2024

Deze week vinden er ‘s avonds en ‘s nachts asfalteringswerken plaats in en rond de Groenendaaltunnel op de buitenring. Van maandagavond 20u tot vrijdagochtend 6u is er hinder door de werken ter hoogte van Hoeilaart, dat meldt het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer.

Van maandagavond 24 juni om 20.00 uur tot vrijdagochtend 28 juni om 6.00 uur vinden asfalteringswerken plaats in en om de Groenendaaltunnel. De aannemer werkt enkel 's avonds en 's nachts, tijdens de weekdagen. Door de werken kan de verkeerssituatie licht wijzigen. Het Vlaams Verkeerscentrum informeert weggebruikers via de dynamische borden van de Brusselse ring.

De werf bevindt zich op de ring vanaf de uitrit van de Groenendaaltunnel richting Zaventem tot aan de grens met Oudergem aan de Wolvendreef. De rijstroken van de ring en de oprit van de Groenendaalsesteenweg naar de ring krijgen een opknapbeurt.

Tunnelkoker

Weggebruikers houden best rekening met de afsluiting van de tunnelkoker van de buitenring voor al het verkeer in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juni tussen 20.00 uur en 6.00 uur 's ochtends, zo waarschuwt Wegen en Verkeer.

Tijdens de afsluiting van de oprit Groenendaal naar de buitenring (R0) in de avond en nacht van dinsdag 25 juni op woensdag 26 juni moeten automobilisten een omleiding volgen via de binnenring richting Waterloo om daarna een keerbeweging te maken ter hoogte van Argenteuil.

Sint-Jansbergdreef

Van woensdagavond 26 juni tot donderdagochtend 27 juni wordt ook de op- en afrit Hoeilaart naar de Sint-Jansbergdreef afgesloten.

Deze laatste asfalteringswerken aan de ring moesten oorspronkelijk eind april gebeuren, maar ze werden uitgesteld door te koude temperaturen. De rijstroken van de parallelweg in Strombeek-Bever/Wemmel aan Expo C richting Jette kregen toen wel al een opknapbeurt, samen met de volledige rechterrijstrook van de E19 aan Brucargo in de richting van Antwerpen ter hoogte van de Luchthavenlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem , Watermaal-Bosvoorde , Mobiliteit , Brusselse ring , Groenendaal , werken aan de ring , Agentschap Wegen en Verkeer , Hoeilaart

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni