BRUZZ

| De E-40 richting Leuven, ter hoogte van Evere.

Nieuwe snelheidsbeperking op gevaarlijk stuk E40 aan Reyerstunnel

© BRUZZ
29/05/2024
Updated: 30/05/2024 08.34u

Het gewest heeft nieuwe snelheidsbeperkingen ingevoerd aan het begin van de E40 vanaf de Auguste Reyerslaan in Schaarbeek richting Leuven. Die moeten het aantal verkeersongevallen verminderen, zegt Brussel Mobiliteit.

Volgens de ongevallencijfers vonden tussen de Reyerstunnel en de gewestgrens tussen 2015 en september 2022 bijna 90 ongevallen met licht en zwaar gewonden plaats. “De federale politie had ons bovendien gemeld dat de situatie er de laatste maanden op achteruit gegaan is, met verschillende ongevallen met zwaar gewonden tot gevolg en een tragisch dodelijk ongeval eind 2022”, aldus Inge Paemen, de woordvoerder van Mobiliteit Brussel.

De oorzaak is de snel oplopende maximumsnelheid na de Reyerstunnel van 50 naar 70 en 90 kilometer per uur en de gefaseerde invoegmogelijkheid voor de Gemeenschappenlaan tegen hoge snelheid. Brussel Mobiliteit besloot daarom om de maximumsnelheid op de E40 richting Leuven aan te passen.

Zo is de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur van de Reyerstunnel verlengd tot aan de Maartlaan en geldt er voortaan een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur vanaf de Maartlaan tot aan de laatste invoegmogelijkheid op de E40 ter hoogte van de Arianelaan 25-27. Vanaf dan geldt een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur tot aan de gewestgrens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , E40 , snelheidsbeperking , Inge Paemen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni