www.badmove.be

Nieuwe website verenigt comités die ten strijde trekken tegen Good Move

© BRUZZ
21/05/2024

De comités die zich tegen mobiliteitsplan Good Move kanten, willen via badmove.be een nieuwe weg inslaan. Dinsdag werd de website gelanceerd. "Het is een ongefilterde plek waar we onderbouwde artikels en cijfermateriaal verzamelen," legt Fouad El Abbouti uit, die mee het initiatief nam voor de website.

"De burgemeester van Schaarbeek heeft klacht ingediend. Ze zou beledigd zijn door leden van het Comité Non au plan Good Move, die ze publiekelijk gelijkstelt met een 'trumpistische groep'. Niets daarvan!"

Zo leest de intro van een uitgebreid artikel op de nieuwe website badmove.be over het incident in de Schaarbeekse gemeenteraad waarbij burgemeester Cécile Jodogne 'sale pute' genoemd werd. Andere van de vele tientallen artikels op de site zoomen in op de uitrol van mobiliteitsplannen in specifieke wijken, of de manier waarop politieke partijen hun mobiliteitsbeleid evalueren in het licht van de aankomende verkiezingen.

"De site is vorige week online gegaan en vandaag officieel gelanceerd," vertelt Fouad El Abbouti, een van de bezielers van het Brussels anti-Good Move-protest. De data bij artikels gaan terug tot maart 2021, maar "die datums zijn afgestemd op gebeurtenissen of aanleidingen," legt hij uit.

“Burgers moeten bij de toekomstige uitwerking van Good Move meegenomen en geraadpleegd worden”

Fouad El Abbouti

'Weerwoord'

"Het is de bedoeling om artikels te publiceren naar aanleiding van burgerinterpellaties, actuele gebeurtenissen, of politiek nieuws," vervolgt El Abbouti. De focus ligt wel op Good Move.

"Sociale media botsen op hun limieten en we merkten dat er in ons project nood was aan overzicht en een centrale plek. We willen zoveel mogelijk info aanbieden, het zijn geen opiniestukken," klinkt het. "Daarnaast zullen we weerwoord kunnen geven aan bepaalde publicaties in de media."

'Politici volgen Brusselaars'

Tegelijkertijd hamert El Abbouti op het neutrale karakter van de site. "We worden niet gesubsidieerd door politieke partijen, we gaan ook geen stemadvies geven. Maar via de stukken tonen we wel de posities rond Good Move die politieke partijen innemen, op regionaal of gemeentelijk niveau."

Volgens de comités die zich tegen Good Move kanten, beginnen politici meer en meer in te zien dat de uitrol van het mobiliteitsplan slecht is aangepakt. "Je ziet hoe PS het falen erkent en ook bij Défi slaat de twijfel over Good Move toe," aldus El Abbouti.

"De politici komen tot het inzicht dat veel Brusselaars delen. De burgers moeten bij de toekomstige uitwerking van Good Move meegenomen en geraadpleegd worden. Laat me herhalen: we zijn niet tegen ecologische maatregelen. Maar je moet Brusselaars uit de volkswijken in dat groene verhaal meekrijgen door ze op z’n minst te betrekken. Dat willen we ook met deze site doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , comité non au plan good move , Good Move , Bad Move

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni