Hasan Koyuncu trekt PS-lijst in Schaarbeek

Nordin Sermant
© BRUZZ
07/02/2024
Updated: 06/07/2024 09.36u

Bij de komende lokale verkiezingen in oktober zal gemeenteraadslid Hasan Koyuncu de PS-lijst in Schaarbeek aanvoeren. Op de tweede plaats staat Justine Harzé, voorzitter van de lokale partijafdeling. Dit nieuws werd eerder al bekendgemaakt en de lijst is nu ook formeel goedgekeurd door de algemene vergadering van de Schaarbeekse PS-afdeling, met een ruime meerderheid.

Hasan Koyuncu is geen onbekende in de Brusselse politiek. Sinds een jaar of twaalf is hij gemeenteraadslid in Schaarbeek. Daarnaast zetelt hij al een tiental jaar in het Brusselse parlement.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 bleef zijn passage niet onopgemerkt. Als vijfde op de PS-SP.A-lijst haalde hij toen ruim 1.100 voorkeursstemmen meer dan toenmalig lijstrekker Matthieu Degrez.

De meerderheid van de partijmilitanten stemden tijdens hun algemene vergadering van dinsdag in met de aanstelling.

Good Move

"Ik ben een kind van Schaarbeek”, zegt Koyuncu aan RTBF. "Ik ben er opgegroeid, heb er gestudeerd, mijn familie woont sinds de jaren 60 in de gemeente." Een burgemeesterspost ziet hij alvast zitten, "net zoals de andere lijsttrekkers".

Koyuncu wil vooral doorwegen op sociale thema’s in de gemeente, waar de socialisten al achttien jaar lang in de oppositie zitten. Wordt hij verkozen, zal hij zijn pijlen alvast richten op het Good Move-plan.

De nieuwe lijsttrekker pleit daarbij voor een “oprecht mechanisme voor burgeroverleg". "Want daar is tot op heden geen sprake van. We zullen opnieuw samenzitten met de inwoners en aanpassingen doorvoeren waar nodig. Met of zonder Ecolo”, aldus Koyuncu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Brussel kiest: gemeente , Politiek , PS , Good Move , Justine Harze , Hasan Koyuncu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni