Tram 19 rijdt in verschillende weekends niet tussen De Wand en Kerkhof van Jette.

Nog meer onderbrekingen tijdens het weekend op Tram 19

© BRUZZ
10/05/2024

Tramlijn 19 is in Jette al maanden onderbroken tussen de haltes Spiegel en Kerkhof van Jette. Tijdens verschillende weekends rijdt de tram ook niet tussen Kerkhof van Jette en De Wand in Laken, omdat de MIVB er werkt aan de tramsporen. Die onderbrekingen duren nog tot eind juni.

Het zijn maanden vol hinder voor wie met tramlijn 19 reist tussen Jette en Simonis in Koekelberg. Door werken aan de tramsporen en waterleidingen in de Léon Theodorstraat is de tramlijn onderbroken tussen de haltes Spiegel en Kerkhof van Jette.

Maar sinds april rijdt ook het deel van de lijn tussen Kerkhof van Jette en De Wand niet tijdens bepaalde weekends. Komend weekend is dat onder andere het geval. Dat meldt La Dernière Heure en wordt bevestigd door de MIVB. “Dit wordt het derde weekend waarin er gewerkt wordt op die route”, zo verklaart An Van hamme van de MIVB.

De Smet de Naeyerlaan

De onderbreking komt er door werken aan de tramsporen op de de Smet de Naeyerlaan, op de grens tussen Jette en Laken. Het gaat om het deel tussen de haltes Guillaume de Greef en Stuyvenbergh. “De sporen zijn versleten en moeten vervangen worden voor de veiligheid en het comfort van de reizigers”, zo laat de MIVB weten.

Het tramverkeer zal nog onderbroken zijn tussen Kerkhof van Jette en De Wand tot en met zondag 12 mei, en daarna in de weekends van 24-26 mei, 25-26 mei, 7-9 juni en 21-23 juni.

Vervangbus

Tijdens die weekendonderbrekingen verlengt de vervoersorganisatie de vervangbus die nu rijdt tussen Simonis en het Brugmannziekenhuis naar De Wand. Die gaat via de Koninklijk Parklaan, de MIVB wijst ook op metrolijn 6 als alternatief om het noordwesten van Brussel te bereiken.

Het gedeelte van de lijn tussen Kerkhof van Jette en Spiegel moet, wanneer alles volgens plan verloopt, openen tegen 6 juli. Daarna moet Tram 19 weer haar volledige traject rijden tussen De Wand en Groot-Bijgaarden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Jette , Koekelberg , Laken , Mobiliteit , Samenleving , MIVB , hinder MIVB , tram 19 , De Smet De Naeyerlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni