Het Leonardkruispunt

| Het Leonardkruispunt (archiefbeeld).

Oudergem vraagt opschorting van nieuwe fase werken aan Leonardkruispunt

© Belga
08/04/2024

De gemeente Oudergem heeft aan de Vlaamse autoriteiten een nieuw verzoek gericht voor de tijdelijke opschorting van de werken op de Brusselse ring ter hoogte van het Leonardkruispunt. De gemeente vraagt een aangepast mobiliteitsplan en een overlegvergadering met politie, betrokken gemeenten, vervoersmaatschappijen, gewesten en hulpdiensten.

Het Leonardkruispunt telt dagelijks 100.000 wagens. Volgens burgemeester Sophie De Vos (Défi) werd Oudergem vrijdag geïnformeerd door de Vlaamse overheid over een nieuwe fase van de werken aan het Leonardkruispunt. In maart werd de gemeente ook niet geïnformeerd over de eerste fase van de werken, stellen gemeentelijke mandatarissen.

Vrijdag vernam de schepen van Mobiliteit dat van 16 april tot eind oktober de afrit naar rechts richting Waterloo vanuit Oudergem "zal worden afgesloten na de ontdekking van stabiliteitsproblemen in de tunnels."

"Dit voegt een extra laag toe aan de huidige fase (omschakeling naar één rijstrook om rechtsaf te slaan op de E411 vanuit Zaventem), waardoor Oudergem verstikt onder de files," stellen de burgemeester en schepen in een persbericht.

Volgens hen worden ze andermaal voor voldongen feiten gesteld door de Vlaamse autoriteiten die geen mobiliteitsplan of begeleidende maatregelen hebben voorzien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni